SPIRAL STABILIZATION

SPIRAALISTABILAATIO

Terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmetodi


METODIN PERUSKURSSI


Spiral Stabilization (SPS) / Spiraalistabilaatio -metodin koulutus on tarkoitettu liikunta- ja terveydenhoitoalan ammattilaisille. Koko koulutusohjelman esittely sivulla KOULUTUS.


Metodiin kouluttautuminen alkaa neljän päivän Peruskurssilla, jossa on osat 1A, 1B, 1C ja 1D, joiden esittely tässä alla. Peruskurssin käyneillä on oikeus liittyä jäseneksi Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen, jolloin he saavat metodin nimen käyttöoikeuden, voivat käyttää ammattinimikettä Spiraalistabilaatio -ohjaaja, hankkia SPS-tuotteita tukkuhintaan Askel International Oy:ltä (ko. tuotteiden maahantuojalta), myös asiakkailleen myytäväksi – ja muita jäsenetuja.


Peruskurssin käyminen on edellytys muihin metodin koulutuksiin osallistumiselle ja mm. Richard Smišekin koulutuksiin pääsemiselle. Peruskurssin jälkeen muihin koulutuksiin voi osallistua missä järjestyksessä tahansa, siis riippumatta kurssin numerosta – lukuunottamatta Teacher -tason kursseja ja niitä seuraavia koulutuksia.


Ilmoittautumisohjeet ja yleiset peruutusehdot löydät tästä.PERUSKURSSIN SISÄLTÖ (Introduction to the SPS Method)


Kurssi on neljän päivän kokonaisuus (1A-1B-1C-1D), joka järjestetään yleensä kahtena kahden päivän koulutuksena: osio 1AB ja osio 1CD. Kurssi sisältää yhteensä 32 tuntia koulutusta.


Peruskurssin 1AB -osion sisältö:


- Kahden päivän koulutuskokonaisuus, 16 tuntia koulutusta.


- Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti SPS-metodin 12 perusharjoitusta sekä periaatteet, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. 1AB -osioon kuuluvien liikkeiden päätavoitteena on hartian ja lantion seudun lihastasapainon parantaminen, keskivartalon vakauttaminen ylä- ja alaraajojen liikkeiden kautta sekä kehon linjauksen hahmottaminen pystyasennossa tapahtuvan harjoittelun aikana.


- Lisäksi näiden kahden ensimmäisen kurssipäivän aikana harjoitellaan liikkeiden manuaalista avustusta pareittain istuma-asennossa ja seisten.


- Teoriaosuus keskittyy metodin toiminnalliseen anatomiaan eli spiraali- ja vertikaali- lihasketjujen merkitykseen ihmisen liikkuessa. Aiheeseen tutustutaan myös tapauskohtaisten esimerkkien ja mittausten avulla.


- Aikataulu: yleensä klo 9-17 (välissä ruokatauko, iltapäivällä kahvi/tee-tauko).


- Hinta: 350,00 € (sis. alv:n 24%). Hintaan sisältyy koulutusmateriaali ja yksi SPS-vastuskuminauha. (Hinta voi jonkin verran vaihdella koulutuspaikan ja järjestäjän mukaan.)Peruskurssin 1CD -osion sisältö:


- Kahden päivän koulutuskokonaisuus, 16 tuntia koulutusta.


- Koulutuksessa tarkennetaan 1AB -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin.


- Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista sekä harjoitellaan liikkeitä tukevaa, erityisesti selän ja niska-hartia -seudun lihaksia rentouttavaa manuaaliterapiaa.


- Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn.


- Aikataulu: yleensä klo 9-17 (välissä ruokatauko, iltapäivällä kahvi/tee-tauko).


- Hinta: 330,00 € (sis. alv:n 24%). Hintaan sisältyy koulutusmateriaali ja yksi koulutus-DVD. (Hinta voi jonkin verran vaihdella koulutuspaikan ja järjestäjän mukaan.)Huomioitavaa: Osallistujalukumäärä Peruskurssille on aina rajattu ja maksimissaan 20 henkilöä.


Vaatetus: sisäliikunta-asuste, liikkuminen tapahtuu ilman kenkiä.


Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin valtuutettu kouluttaja Suomessa.


Peruskurssin koulutustavoite:

Peruskurssin neljän päivän koulutuskokonaisuus antaa valmiudet ohjata eritasoisia SPS-tunteja sekä ryhmille että yksityisasiakkaille. Spiraalistabilaation periaatteiden ymmärtäminen mahdollistaa menetelmän monipuolisen käytön erityisesti selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.


SPS-ohjaaja ammattinimike

Peruskurssin (32 tuntia) käyneillä on oikeus liittyä jäseneksi  Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen, jolloin he saavat metodin nimen käyttöoikeuden ja voivat käyttää ammattinimikkeitä Spiral Stabilization Instructor, Spiral Stabilization -ohjaaja, Spiraalistabilaatio -ohjaaja ja SPS-ohjaaja.Lisätietoja:

info@askelinternational.com